Kun je afvallen met Groene smoothies?

Kun je afvallen met Groene smoothies?
Groene smoothies bestaan net zoals andere smoothies gewoon uit een mix van fruit en groente. Nu kun je je afvragen waarom men per se een onderscheid maakt tussen groene smoothies en andere soorten smoothies. Om de eerste plaats zijn groene smoothies over het algemeen gezonder dan overige smoothies. Dit komt door het fruit en groente wat er dan in gaat waarbij het dan – je raadt het al – voornamelijk gaat om groene groente soorten en fruitsoorten. Let hier wel bij op dat het dan niet uitsluitend om dit soort groenten en fruit gaat. Vaak gaat het om een combinatie van ook andere soorten fruit en groenten.

 

Wat maakt een groene smoothie zo gezond?
Het spreekt voor zeg dat wanneer er over fruit en groente gesproken wordt dat er gelijk aan verschillende soorten vitamines en mineralen gedacht wordt. Omdat smoothies voor een groot deel en soms ook wel uitsluitend uit groenten en fruit bestaan, zitten ze boordevol vitamines en mineralen. Dit is met name het geval met een groene smoothies. Daar gaan immers groene groenten en fruit in die het meest te bieden hebben als het gaat om vitamines en mineralen. Groene smoothies kunnen daarom, in tegenstelling tot andere smoothies, beter als een aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon dienen. Dit maakt de groene smoothies dan ook gezonder.

 

Andere voordelen van groene smoothies
Zeggen dat iets gezond voor je is, kan nog best wel vaag overkomen omdat je je dan misschien afvraagt wat dat nou eigenlijk concreet betekent.  Waar merk je bijvoorbeeld aan dat groene smoothies gezond voor je zijn. Nou ten eerste helpt het heel goed bij het afvallen, omdat je dan wel de benodigde mineralen en vitamines naar binnen krijgt zonder dat je daarbij al teveel calorieën er gratis bij krijgt. Oo zit je al gauw vol bij het consumeren van een glaasje waardoor je dus minder gauw de neiging hebt om te snacken. Hoewel je dan in feite afvalt blijf je je energie houden en vaak krijg je er zelfs nog meer energie door. Dit is natuurlijk ten goede van je fitheid. Door het fitter zijn heb je ook nog eens eerder de neiging om wat meer te bewegen en misschien zelfs om naar de sportschool te gaan. Zo zie je maar dat zo een glaasje smoothie jou niet alleen laat genieten maar ook aanspoort om tot een gezondere levensstijl over te gaan.

 

Comments are closed.

BizStudio by Sketch Themes